Πανόραμα Σερβίας


 • Προσφέρεται με ημιδιατροφή (6 δείπνα στα ξενοδοχεία)
 • Με Κρουαζιέρα δυόμιση ωρών στο ωραιότερο κομμάτι του Δούναβη
 • Επιλογή ξενοδοχείου στο Βελιγράδι

Με απευθείας πτήσεις της Air Serbia
Αναχωρήσεις: 25/07, 01/08, 08/08, 15/08, 22/08 Από €729

Πτήσεις


DATE FROM TO CARRIER FLIGHT TIME
25/07, 01/08, 08/08, 15/08, 22/08 ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ JU 507 04:15 - 05:50
01/08, 08/08, 15/08, 22/08, 29/08 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ JU 506 00:05 - 03:30

Ξενοδοχεία


MONA PLAZA

  

Από €779
ROOM TYPE DATES BASIS DOUBLE SINGLE TRIPLE CHILD (under 12)
Room Only 25/07, 22/08 Room Only 779 1035 779 499
Room Only 01/08, 08/08, 15/08 Room Only 799 1060 199 519

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MERCURE EXCELSIOR

 

Από €729
ROOM TYPE DATES BASIS DOUBLE SINGLE TRIPLE CHILD (under 12)
Standard Room 25/07, 22/08 Room Only 729 965 725 479
Standard Room 01/08, 08/08, 15/08 Room Only 759 985 759 499

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Βελιγράδι–Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Διαμονή για 2 βράδια στη Σουμπότιτσα σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα καθημερινά.
 • Διαμονή για 4 βράδια στο Βελιγράδι σε ξενοδοχείο 4* ή 4* superior με πρόγευμα καθημερινά.
 • Επιπλέον πρόγευμα την ημέρα της άφιξης.
 • Εξη (6) γεύματα ή δείπνα σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Είσοδος στη Φάρμα Αλόγων και βόλτα με άμαξες.
 • Δοκιμή κρασιών με τοπικά εδέσματα στο Οινοποιείο Ζβόνκο Μπόγκνταν.
 • Είσοδος στο Δημαρχείο της Σουμπότιτσα.
 • Είσοδος στο μουσείο και μαυσωλείο στην Τόπολα.
 • Κρουαζιέρα δυόμιση ωρών στο ωραιότερο κομμάτι του Δούναβη.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος συνοδός-ξεναγός.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ποτά στα γεύματα.
 • Φαγητό και ποτό στην πτήση.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40% της αξίας του ταξιδιού.
 • Εξόφληση μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 31 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Aκύρωση συμμετοχής μεταξύ 30 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Σημειώσεις

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τη πόλη Σουμπότιτσα, το στολίδι της βόρειας Σερβίας με ενδιάμεση στάση για πρωινό και ξεκούραση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε τον περίπατο μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τα Αρτ Νουβό κτίρια, το παλάτι Ράιχλ, τη Συναγωγή, το Δημοτικό Μουσείο και το Δημαρχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣΑ-ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΜΠΙΓΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΒΟΝΚΟ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ-ΛΙΜΝΗ ΠΑΛΙΤΣ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη σε ένα από τους πιο γνωστούς και βραβευμένους σταύλους των Βαλκανίων. Στο κτήμα Κελέμπιγια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη θα γνωρίσουμε την ιστορία των αλόγων της φυλής «Λιπιτσάνερ», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια βόλτα με κάρο στο πανέμορφο πάρκο. Στο μουσείο που υπάρχει μέσα στο κτήμα θα θαυμάσουμε επίσης και τις διάφορες άμαξες. Σε περίπτωση που πεινάσετε σας συστήνουμε το μοσχαρίσιο γκούλας – τοπική σπεσιαλιτέ (προαιρετικό). Ακολούθως θα συνεχίσουμε στα βόρεια της πόλης στο Οινοποιείο του γνωστού Σέρβου τραγουδιστή Ζβόνκο Μπόγκνταν, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στις πολυτελής εγκαταστάσεις του και να γευτούμε τα υπέροχα κρασιά με την συνοδεία Οινολόγου. Το φημισμένο αυτό Οινοποιείο βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης Πάλιτς, όπου μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη βόλτα και τον καφέ σας. Επιστροφή στη Σουμπότιτσα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣΑ–ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ–ΠΕΤΡΟΒΑΡΑΝΤΙΝ–ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την όμορφη και γραφική Σουμπότιτσα με τελικό προορισμό το Βελιγράδι. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την πόλη Νόβι Σαντ, όπου η Αυστροουγγρική επιρροή άφησε τη σφραγίδα της στην αρχιτεκτονική της πόλης, καθώς και στην κουζίνα της περιοχής. Μια βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο, ανάμεσα στα αρχοντικά του 19ου αιώνα, το Δημαρχείο και την Καθολική εκκλησία θα το επιβεβαιώσει. Ανεβαίνοντας το Κάστρο Πετροβαράντιν με θέα το Δούναβη, θα δείτε την πόλη απλωμένη σε μια απέραντη πεδιάδα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και ψώνια. Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Νόβι Σαντ βρίσκεται και η κομψή κωμόπολης Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου στο κέντρο της πόλης θα δούμε κτίρια πλούσιας αρχιτεκτονικής όπως το παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο κ.α. Συνεχίζουμε για το Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για τη ξενάγηση της πόλης. Θα περάσουμε από το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Προεδρικό Μέγαρο, την πλατεία της Δημοκρατίας, το Εθνικό Μουσείο, το Σέρβικο Πατριαρχείο και τη Μητρόπολη. Ακολούθως θα περάσουμε στο Νέο Βελιγράδι όπου θα δούμε τη μοντέρνα πλευρά της πόλης. Συνεχίζουμε για την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σάββα, το πάρκο Τόπσιντερ και την αριστοκρατική περιοχή Ντέντινιε. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με το Βελιγραδιώτικο φρούριο και το πάρκο Καλεμεγκντάν, το οποίο γειτονεύει με τον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο «Κνεζ Μιχαήλοβα». Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικά). Δείπνο και διανυκτέρευση. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε το ποτό σας στη μποέμικη συνοικία της πόλης, την ξακουστή Σκαντάρλια.

5η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΛΗ

Πρόγευμα και η σημερινή ολοήμερη εκδρομή αφιερώνεται σε ένα από τα μαργαριτάρια των Βαλκανίων, ένα μέρος που είναι ακόμα άγνωστο στο ευρύ ελληνόφωνο κοινό. Στην Ανατολική Σερβία, στο σημείο που τα Καρπάθια ανταμώνουν τον Αίμο, διαμορφώνεται ένα στενό, όπου ο Δούναβης, από έναν ήσυχο ποταμό πεδιάδας μετατρέπεται σε γρήγορο και αδάμαστο ποτάμι. Η πρώτη μας στάση θα είναι το κάστρο Γκόλουμπατς όπου χάρη στην πρόσφατη ανακαίνιση και μέσω μιας μοντέρνας έκθεσης, μπορεί να δει κανείς πώς ξετυλιγόταν η καθημερινότητα των ντόπιων, αλλά και να μάθει ποιοί πολιτισμοί πέρασαν από εδώ...όλα αυτά έχοντας υπόψη ότι εκεί βρισκόμαστε στο κατώφλι των πυλών οι οποίες εδώ και πολύ καιρό συστήνονται ως ''Σιδηρές'' -ενώ οι Σέρβοι τις ονομάζουν Djerdap. Στη συνέχεια θα αγναντέψουμε τον ποταμό από σημείο όπου θα κάνουμε στάση για καφέ ή φαγητό για να εισέλθουμε ύστερα στο καράβι το οποίο θα μας περάσει από τα λεγόμενα ''Καζάνια" του Δούναβη όπου ο ίδιος καμαρώνει το πιο στενό και το πιο βαθύ του σημείο. Επίσης, θα μάθετε ποιός ήταν ο Decebal, όπως και γιατί ο Τραϊανός άφησε ένα αφιέρωμα του στην δεξιά όχθη. Μετά την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας, ξεκινάμε την επιστροφή στο Βελιγράδι με τις ενδιάμεσες στάσεις για φωτογραφίες (ο Δούναβης πάντα έχει να πει κι άλλες ιστορίες). Αργά το βράδυ επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΤΟΠΟΛΑ – ΑΒΑΛΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή μας στην κεντρική Σερβία. Η πρώτη στάση είναι η πόλη Τόπολα, κέντρο της επαναστατημένης Σερβίας του 19ου αιώνα. Επίσκεψη στο μουσείο του βασιλιά Πέτρου Α’ Καραγιώργεβιτς και της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου με το μαυσωλείο της Βασιλικής οικογένειας. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το βουνό Άβαλα και θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο πύργο τηλεπικοινωνιών που χτίστηκε το 2008, ως πιστό αντίγραφο του προηγούμενου που καταστράφηκε το 1999. Ο όροφος που θα επισκεφθούμε, προσφέρει την δυνατότητα να αγναντέψετε όχι μόνο την περιοχή της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρη την κεντρική Σερβία, φυσικά καιρού επιτρέποντος. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η-8η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και τελευταία μέρα στη διάθεση σας. Παράδοση δωματίων το μεσημέρι και χρόνος ελεύθερος για ένα περίπατο στο διάσημο πεζόδρομο Κνέζ Μιχαήλοβα με τα κομψά καταστήματα. Απολαύστε τον καφέ σας στις όμορφες καφετέριες και κάντε τα ψώνια σας. Το απόγευμα θα πάμε στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα του Βελιγραδίου για ψώνια, καφέ ή ελαφρύ δείπνο (προαιρετικό). Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα τα ξημερώματα της 8ης μέρας.