Πάσχα στην ιστορική Ρούμελη (Καρπενήσι)


   


Με απευθείας πτήσεις της Blue Air
Αναχωρήσεις: 16/04 Από €569

Πτήσεις


DATE FROM TO CARRIER FLIGHT TIME
16/04 ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΘΗΝΑ BLUE AIR 0B 5161 07:30 - 09:15
20/04 ΑΘΗΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑ BLUE AIR 0B 5362 20:45 - 22:30

Ξενοδοχεία


---

 

Από €569
ROOM TYPE DATES BASIS DOUBLE SINGLE TRIPLE CHILD (under 12)
Standard Room 16/04 Room Only 569 685 569 479

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αθήνα-Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή βάρους μέχρι 32 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.
 • Διαμονή για 4 βράδια στο κεντρικό ξενοδοχείο ANECIS 3* στο Καρπενήσι.
 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά.
 • Αναστάσιμο Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο .
 • Πασχαλινό Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.
 • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο.
 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδίου.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.


Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Eίσοδοι στους χώρους των επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ποτά στα φαγητά.
 • Φαγητό στο αεροπλάνο.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προτεινόμενο.

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40% της αξίας του ταξιδιού.
 • Εξόφληση μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 31 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 30 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Aκύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Σημειώσεις

1η μέρα (Μ. Πέμπτη): ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, το Καρπενήσι με ενδιάμεσο σταθμό στα Καμένα Βούρλα για προαιρετικό γεύμα. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το Καρπενήσι. Διανυκτέρευση.


2η μέρα (Μ. Παρασκευή): ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ-ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΣΑΣ-ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση παράλληλα με τον Καρπενησιώτη ποταμό. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο ιστορικό χωριό Κορυσχάδες που απέχει μόλις 5χλμ από το Καρπενήσι, επίσκεψη στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης και συνεχίζουμε προς το Προυσό όπου βρίσκεται το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας, σε ένα μεγαλειώδες τοπίο μέσα στη χαράδρα. Χιλιάδες πιστοί συρρέουν όλο το χρόνο για την θαυματουργή εικόνα, που θεωρείται ότι έφτασε μόνη της εδώ από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Χρόνος για προσκύνημα και επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στο Μεγάλο Χωριό. Χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατόδασος, διατηρεί τον πέτρινο χαρακτήρα του. Χρόνος ελεύθερος στην πλατεία του χωριού για φαγητό και για να κάνετε την βόλτα σας και να απολαύσετε την καταπληκτική κοιλάδα του ποταμού, να επισκεφτείτε τις εκκλησίες και το λαογραφικό μουσείο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με γλυκά και ωραία πράγματα που φτιάχνουν οι γυναίκες στο σύλλογο.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία του Επιταφίου στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου. Εδώ συναντιούνται οι Επιτάφιοι και ο Μητροπολίτης και οι ιερείς ψάλλουν δεήσεις ενώ η φιλαρμονική παίζει πένθιμα εμβατήρια. Διανυκτέρευση.


3η μέρα (Μ. Σάββατο): ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΔΟΜΝΙΤΣΑ-ΚΡΙΚΕΛΛΟ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη Δομνίτσα, ένα όμορφο ορεινό χωριό που έχει συνδεθεί με σημαντικά ιστορικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Στην περιήγηση αξίζει να επισκεφτείτε το Λαογραφικό και το Ιστορικό μουσείο. Συνεχίζουμε για ακόμη ένα πανέμορφο ορεινό χωριό το Κρίκελλο, που αποτελείται από πέτρινα παραδοσιακά χτισμένα σπιτάκια, χρόνος για βόλτα στην πλατεία του χωριού με τα πλατάνια, τα καφενεδάκια και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία στην βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που αποτελεί τον Καθεδρικό Ναό του Καρπενησίου, ενώ τα αμέτρητα βεγγαλικά θα φωτίζουν τον ουρανό. Δείπνο με Μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.


4η μέρα (Κυριακή του Πάσχα): ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε προς το Μικρό Χωριό που είναι ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού. Αποτελείται από το Παλαιό και το Νέο Μικρό Χωριό, που απέχουν μόλις 3 χλμ μεταξύ τους, βρίσκονται σε μέρος με απίστευτη ορεινή ομορφιά και έχουν την δική τους ιστορία, καθώς στις 13 Δεκεμβρίου του 1942 πραγματοποιήθηκε μάχη μεταξύ των ανταρτών του Άρη Βελουχιώτη και 2000 Ιταλών. Οι κατακτητές σε αντίποινα, έκαψαν ζωντανούς και εκτέλεσαν 13 άτομα. Η μάχη αυτή θεωρείται πανευρωπαϊκά ως η πρώτη μάχη-αντίσταση απέναντι στο φασιστικό καθεστώς. Ακόμη ένας σταθμός στην ιστορία του χωριού είναι η μεγάλη καταστροφή που γνώρισε το Γενάρη του 1963, όπου μετά από εκτενείς βροχοπτώσεις, μια κατολίσθηση κατέστρεψε ολοσχερώς τα 2/3 του χωριού και χάθηκαν ακόμα 13 άνθρωποι. Το 1968 ανοικοδομήθηκε το Νέο Μικρό Χωριό μετά από έρανο.

Εδώ θα έχουμε Πασχαλινό γλέντι με οβελία και άφθονο ποτό, χορούς και τραγούδια.

Το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.


5η μέρα (Δευτέρα του Πάσχα): ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ–ΓΕΦΥΡΑ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Ρούμελη με κατεύθυνση την Ιστορική γέφυρα Γοροπόταμου, που είναι ιδιαίτερα γνωστή λόγω του ρόλου που έπαιξε στην Εθνική Αντίσταση, καθώς καταστράφηκε στις 25 Νοεμβρίου 1942, από αντιστασιακούς που συνεργάστηκαν υπό τον συντονισμό Βρετανών πρακτόρων. Χρόνος ελεύθερος. Επόμενη στάση θα κάνουμε στην πόλη των τρελών νερών, την Χαλκίδα. Η Χαλκίδα βρίσκεται με το ένα πόδι στην Εύβοια και με το άλλο στην Στερεά Ελλάδα καθώς είναι χτισμένη στις πλευρές του πορθμού του Ευρίπου. Χρόνος ελεύθερος και όσοι επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν μέχρι την παλιά γέφυρα όπου ξεκινάει ο παραλιακός πεζόδρομος που σφύζει από ζωή με δεκάδες καφετέριες και εστιατόρια. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λάρνακα.