Ιορδανία


  


Με απευθείας πτήσεις της Royal Jordanian
Αναχωρήσεις: 28/02 Από €695

Πτήσεις


DATE FROM TO CARRIER FLIGHT TIME
28/02 ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΜΜΑΝ ΙΟΡΔΑΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ RJ 134 12:30 - 13:35
02/03 ΑΜΜΑΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΙΟΡΔΑΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ RJ 133 10:30 - 11:40

Ξενοδοχεία


---

 

Από €695
ROOM TYPE DATES BASIS DOUBLE SINGLE TRIPLE
Standard Room 28/02 Room Only 695 865 695

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αμμάν – Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Διαμονή για 2 βράδια στο Αμμάν σε ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα και δείπνο καθημερινά.
 • Διαμονή για 1 βράδυ στην Πέτρα σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα και δείπνο καθημερινά.
 • Τουριστικό Πούλμαν με A/C καθόλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Επαγγελματίας ελληνόφωνος ξεναγός/ συνοδός καθόλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
 • Δύο (2) ώρες 4Χ4 JEEP ΣΑΦΑΡΙ στην έρημο Wadi Rum.
 • Βίζα εισόδου στην Ιορδανία

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40% της αξίας του ταξιδιού.
 • Εξόφληση μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 31 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 30 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Σημειώσεις

1η μέρα (28 Φεβρουαρίου): Λάρνακα – Αμμάν – Μάνταπα – Όρος Νέμπο - Αμμάν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, παραλαβή και συνεχίζουμε για την Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου θα δούμε τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ και σώζεται μέχρι σήμερα. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, θα δούμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα (29 Φεβρουαρίου): Αμμάν - Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ –Πέτρα

Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε προς την έρημο Ουάντι Ράμ ή του Λορενς της Αραβίας, μέσα στην έρημο έγιναν πολλές μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Θα αφήσουμε το πούλμαν μας και με Jeep 4Χ4 (με καρότσα)

θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι χρονολογούνται από την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο και συνεχίζουμε για την Πέτρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα (01 Μαρτίου): Πέτρα (ξενάγηση) - Αμμάν

Πρόγευμα και μεταφορά στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το Αμμάν όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα (02Μαρτίου): Αμμάν - Λάρνακα

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας πίσω στην Λάρνακα, με μοναδικές εικόνες.